Siirry sisältöön
Mäiskypottuvuoka

Mäiskypottuvuoka

Onko sinulle litistetyt ja maustetut uunissa valmistetut mäiskypotut tuttuja? Nyt litistetään kattilallinen kuoriperunoita uunivuokaan ja tehdään nyhtiksestä (kasviperäinen tai liha) koko perheen arkiruoka.

Mäiskypottuvuoka

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1⅓ kg perunoita
  • ½ dl kasvislientä
  • 50 g Valio voita
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua chiliä
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia tai Nudea
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • 100 g purjoa viipaleina
  • ½ paprika kuutioituna
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 prk (à 180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • 1 dl salsakastiketta
  • 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta (punaleima)

Vuokaan

  • 0 kg Valio Eila® voita tai öljyä

Ohje

  1. Pese kuoriperunat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja valuta.
  2. Voitele n. 22 x 32 cm kokoinen uunivuoka. Levitä kuumat perunat vuokaan ja litistä niiden rakenne rikki. Se onnistuu kätevimmin perunasurvimella, mutta myös haarukalla onnistuu.
  3. Kostuta perunat kasvisliemellä. Jos käytät esim. edellisen päivän perunoita, lisää hieman kostutusliemen määrää.
  4. Levitä litistettyjen perunoiden päälle voinokareita. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
  5. Kuumenna öljy, paprika- ja chilijauhe sekä inkivääri paistinpannussa. Lisää nyhtökaura ja paista 5 - 10 min.
  6. Yhdistä joukkoon purjo, paprika, etikka ja suola. Kääntele hetki ja nosta liedeltä ja lisää crème fraîche sekä salsakastike .
  7. Levitä seos perunoiden päälle. Kuorruta juustoraasteella.
  8. Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen. Paista 10 -15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki lihasta valmistamiseen

  1. Jos valmistat ruoan kypsästä nyhtöpossusta, tarkista mausteiden tarve. Voit kokeilla myös jauhelihaa (600 g), paista kypsäksi ja valmista muuten ohjeen mukaan.

Special diets


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 9,6 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • Valio Eila® voita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search