Siirry sisältöön
Kaalilasagne

Kaalilasagne

Tämä mehevä lasagne kootaan kaalinlehdistä tomaattisesta Nyhtökaurakastikkeesta ja savuisesta juustokastikkeesta. Täydellinen ruoka arkeen tai viikonloppuun isommallekkin joukolle.

Kaalilasagne

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Nyhtökaura-tomaattikastike

  • 25 g Valio voita
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 400 g (4 dl) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 nippu tuoretta basilikaa

Juustokastike

  • 4 dl Valio maitoa
  • 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa
  • 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoa
  • 1 tl muskottipähkinää

Lisäksi

  • 500 g keräkaalia
  • 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
  • 70 g saksanpähkinää murennettuna

Ohje

NYHTÖKAURA-TOMAATTIKASTIKE

  1. Sulata voi pannulla ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää Nyhtökaura. Jatka paistamista ja lisää pannulle tomaattipyree, etikka sekä mausteet.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua, kastikkeen tulee olla paksua. Lisää lopuksi hienonnettu tuore basilika.

JUUSTOKASTIKE

  1. Kiehauta maito ja ruokakerma. Lisää joukkoon kuutioitu Koskenlaskija ja sekoittele tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä.

LASAGNEN KASAUS

  1. Leikkaa kaalista kämmenenkokoisia paloja, poista kovat lehtiruodit. Kaalinlehdet toimivat lasagnelevyinä.
  2. Kasaa lasagne n. 25 x 35 cm korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita kaalilevyjä ja nyhtökaura-tomaattikastiketta kerroksittain, jätä kaalilevyjä päällimmäiseksi. Kaada päälle kaikki juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rouhi pähkinät ja lisää pinnalle.
  3. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 1 h. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search