Siirry sisältöön
Nyhtökaura tomaattipaistos

Nyhtökaura tomaattipaistos

Tomaattia - tomaattia! Anna mehukkaiden luumutomaattien ja Gold&Green® Nyhtökaura® tomaatin hoitaa tehtävänsä uunissa - tuoda tomaatin hyvää makua paistokseen. Nauti paistos sellaisenaan tai tarjoa se maalaisleipäsiivu tai yrtti-täysjyväcouscous kyljessään. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Nyhtökaura tomaattipaistos

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 200 g punasipulia
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Tomaattia
    Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Sen lempeän täyteläinen maku ja mehevä tekstuuri…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Tomaatti
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuusto
  • 400 g luumutomaatteja (pienehköjä)
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 25 g rucolaa

Ohje

  1. Tämän ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
  3. Leikkaa halkaistut sipulit ohuiksi siivuiksi.
  4. Painele nyhtökauraa pakkauksen läpi, jotta se muuttuu irtonaisemmaksi. Sekoita nyhtökaura, sipuli, Oivariini ja pippuri kulhossa ja levitä uunivuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan esim. ø 26-28 cm.
  5. Lusikoi tuorejuusto nokareina kauttaaltaan paistoksen pinnalle.
  6. Lohko tomaatit leikkuulaudalla ja ripottele päälle suola. Lisää tomaatit nyhtökauraseoksen päälle.
  7. Yhdistä etikka ja juokseva hunajaa. Pirskottele seos tomaateille.
  8. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Paista 20 min.
  9. Viimeistele paistos rucolalla juuri ennen tarjoilua.
  10. Vinkki!
  11. Tarjoa paistos persiljalla maustetun täysjyväcouscousin tai -leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 4,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search