Siirry sisältöön
Suolaiset Nyhtökaura vohvelit

Suolaiset Nyhtökaura vohvelit

Rapeat Nyhtökaura vohvelit tarjoillaan valkosipulimarinoitujen kurkkujen ja yrttisen gurttikastikkeen kanssa. Vegaaniset vohvelit valmistuvat käyttämällä pellavansiemenrouhetta.

Suolaiset Nyhtökaura vohvelit

Ainekset

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Vohvelitaikina

  • 2½ dl Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl pellavansiemenrouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl omenaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl kivennäisvettä

Valkosipulimarinoidut kurkut

  • 1 kurkku
  • ¾ dl vettä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

Gurttikastike

  • 1½ dl Valio Oddlygood® kaurapohjaista gurttia Naturel
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 0 kg maidotonta margariinia paistamiseen
  • 0 kg salaattia

Ohje

  1. Ota Nyhtökaura huoneenlämpöön.
  2. Sekoita vohvelitaikinan ainekset kivennäisvettä lukuun ottamatta. Jätä turpoamaan 10 minuutiksi.
  3. Valmista valkosipulimarinoidut kurkut. Huuhtele ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja valkosipuli pienessä kattilassa. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen joukkoon ja jätä maustumaan vohveleiden valmistuksen ajaksi.
  4. Sekoita gurttikastikkeen ainekset kulhossa.
  5. Kuumenna vohvelirauta. Lisää kivennäisvesi varovasti käännellen vohvelitaikinan sekaan. Sivele margariinia vohvelirautaan ja kaada noin 1 dl taikinaa kerrallaan paistettavaksi. Vohvelit kypsyvät noin 2 minuutissa.
  6. Kuumenna Nyhtökaura ja maustekastike pannulla. Paista muutama minuutti, kunnes Nyhtökaura on rapeutunut. Kokoa täytteet vohveleille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 116 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 15,6 g
Rasva 3,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • maidotonta margariinia
  • salaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search