Siirry sisältöön
Delikaurapizza kukkakaalipohjalla

Delikaurapizza kukkakaalipohjalla

Kukkakaalista valmistuu mehevä pizzapohja, joka tuo kivaa vaihtelua pizzaperjantaihin. Herkullisessa kasvispizzassa maistuu basilika ja sitruunankuori. Täyteläisyyttä pizzaan tuo maukas Delikaura.

Delikaurapizza kukkakaalipohjalla

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 350 g kukkakaalia
  • 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa

Täytteet

  • 1  (n. 300 g) kesäkurpitsa
  • 2 dl pizzakastiketta
  • 1 pkt (230 g)
    Gold&Green® Delikaura® Grillattu tomaattia
    Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Gold&Green® Delikaura® sopii monen lautaselle. Se on herkkuproteiini kaurasta ja palkokasveista…
    Gold&Green® Delikaura® 230 g Grillattu tomaatti
  • 200 g mozzarellaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ½ punainen chilipalko hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Leikkaa kukkakaalista kova kannan pääty pois. Paloittele kukkakaali ja puhtaat lehdet pienemmäksi. Hienonna muruksi tehosekoittimen leikkuuterällä tai veitsellä. Mikäli kukkakaali on mehukas, voit painella ylimääräistä nestettä pois sideharson tai tiheän siivilän läpi.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos leivinpaperille uunipellille, saat pohjasta kaksi pyöreää pizzapohjaa tai yhden uunipellillisen. Esipaista uunin alaosassa 250 asteessa 10 min.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nosta esipaistettu pohja uunista. Kerrostele pohjalle pizzakastike, Delikaura, puolet kesäkurpitsaviipaleista ja revityt mozzarellat. Paista vielä uunin keskiosassa 15 min.
  5. Sekoita loput kesäkurpitsaviipaleet, basilika, sitruunan kuori, chili ja oliiviöljy kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta seos paistetun pizzan päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search