Siirry sisältöön
Härkis-punakaalilaatikko
Reseptiyhteistyö

Härkis-punakaalilaatikko

Härkis härkäpapumurskalla, glögillä ja punajuurella höystetty punakaalilaatikko sopii niin pääruoaksi kuin lisukkeeksikin. Täyteläinen kasvisruoka tuo uutta väriä ja makua, vaikka joulupöytään!

Härkis-punakaalilaatikko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurskaa original
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska 250 g Original
  • 1 kg punakaalia
  • 3 omenaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 etikkapunajuurta
  • 1 dl etikkapunajuurilientä
  • 3 dl vettä
  • 1½ dl glögitiivistettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl etikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
  • 1½ dl kuorittuja manteleita
  • 0 kg korppujauhoja

Ohje

  1. Paista härkäpapumurska öljyssä rapeaksi ja siirrä sivuun.
  2. Poista kaalista kantaosa. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat.
  3. Kuumenna isossa kattilassa öljy. Lisää kaali ja sipulit muutamassa erässä paista hetken aikaa. Lisää omenat ja sekoita hyvin ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää etikkapunajuuret, etikkapunajuuriliemi, vesi, glögitiiviste, kasvisliemikuutio ja etikka. Hauduta kannen alla noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää hauduttamisen lopulla härkäpapumurska ja tarpeen vaatiessa vettä. Mausta timjamilla ja suolalla.
  4. Voit tarjoilla Härkis-punakaalivuoan sellaisenaan, tai tehdä siitä vieläkin herkullisemman lisäämällä joukkoon tuorejuustoa ja paahdettuja manteleita.
  5. Kaada punakaaliseos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kuorruta kuumassa uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • korppujauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa