Siirry sisältöön
Kasvisflatbread

Kasvisflatbread

Tämä värikäs kasvisflatbread päällystetään mm. herkullisilla broccoliineilla eli varsiparsakaaleilla. Päivän proteiinitarpeen täyttymisestä huolen pitää Nyhtökaura. Kokeile myös flatbread-reseptin vaihtoehtoista valkoista versiota, jossa tomaattipohjainen pizzakastike korvataan Valio crème fraîchella.

Kasvisflatbread

Ainekset

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Flatbread

  • 4½ dl vettä
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 10 dl vehnäjauhoja

Täytteet

  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Maustamatonta
    Nyhtökaura® Maustamaton sopii jokaisen aterian sydämeen, kotiruokasuosikeista uusiin tuttavuuksiin. Sen mehevä rakenne sitoo maut itseensä…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 240 g Maustamaton
  • 400 g (4 dl)
    pizzakastiketta
  • 1 pussi (150 g) Valio Juustomestarin cheddar raastetta
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g broccoliineja
  • 150 g tuoretta parsaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 tl oreganoa

Ohje

Flatbread

  1. Sekoita kulhossa 41-asteisen veden sekaan hiiva, anna seoksen tekeytyä 5 min.
  2. Sekoita seokseen öljy, sokeri ja suola.
  3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä, kunnes sen koko on kaksinkertaistunut (n. 1 h).
  5. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla sileäksi ja joustavaksi.
  6. Jaa kolmeen osaan ja muotoile ohuiksi flatbread-pohjiksi.

Täytteet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Paista flatbread-pohjia 5 min. Ota pois uunista.
  2. Levitä pohjille tasaisesti pizzakastiketta ja sen päälle juustoraaste.
  3. Lisää päälle Nyhtökaura, broccoliini, puolitetut kirsikkatomaatit, miniparsat, viipaloitu punasipuli sekä ripaus oreganoa.
  4. Paista uunissa 15 min.
  5. Tarjoa 1 flatbread/ruokailija pääruokana tai pikkusuolaisena useammalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 174 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 22,2 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search