Siirry sisältöön
Härkis-spagettivuoka
Reseptiyhteistyö

Härkis-spagettivuoka

Suussa sulava puolen tunnin spagettivuoka on täydellinen resepti arjen ruokailuun. Kokeile ja ihastu! Reseptin on luonut Meri-Tuuli Väntsi.

Härkis-spagettivuoka

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 500 g spagettia
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1½ prk (3 dl) Oddlygood® cooking tuotetta kaura
  • 1 pkt
    Gold&Green® härkäpapumurua maustamaton
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru Maustamaton on kasviproteiini, joka paistuu…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru 250 g Maustamaton
  • 0 kg suolaa ja mustapippuria
  • 0 kg oliiviöljyä paistamiseen

Kuorrute

  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 dl Oddlygood® Veggie raastetta
  • 1 dl tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Laita pastavesi kiehumaan ja uuni päälle 220 asteeseen grillivastuksin.
  2. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, laita ne korkeareunaiseen pannuun kuullottumaan miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
  3. Kun pastavesi kiehuu, mausta se suolalla ja laita spagetti veteen keittymään.
  4. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta, ota pois liedeltä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada se noin 25×35 cm kokoiseen uuninkestävään vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja sekoita kevyesti. Kaada päälle tomaattikastike ja lisää paketillinen härkäpapumurua. Sekoita kaikki keskenään kahdella puulusikalla ja levitä pinta tasaiseksi.
  6. Yhdistä korppujauhot, raastettu juusto ja hienonnetut yrtit keskenään ja ripottele spagettivuoan pintaan. Paista uunissa 8-15 minuuttia tai kunnes pinta on paistunut rapeaksi.Anna spagettivuoan levähtää keittiön pöydällä kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 21,6 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search