Siirry sisältöön
Vegaaninen makaronilaatikko
Reseptiyhteistyö

Vegaaninen makaronilaatikko

Vegaaninen makaronilaatikko on arjen suosikki. Mutkat vedetään suoriksi, sillä makaronia ei keitetä ennen uuniin laittamista. Resepti: Hanna Kuusisalo.

Vegaaninen makaronilaatikko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt (225 g)
    Gold&Green® kaurajauhista
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® kaurajauhis on suunniteltu sopimaan suomalaisten suosikkiresepteihin.…
    Gold&Green® Härkis® kaurajauhis 225 g
  • 1 pussi (400 g) makaronia
  • 2 prk (à 2 dl) Oddlygood® Cooking tuotetta original
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää porkkanaraaste, valkosipuli ja kaurajauhis. Paista sekoitellen 5 minuuttia.
  3. Yhdistä kaurajauhisseos, makaroni, Cooking Oat, vesi, soijakastike ja suola uunivuoassa. Sekoita.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja makaroni on kypsää.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 17,5 g
Rasva 4,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa