Siirry sisältöön
Nyhtökaura riisipaperitacot

Nyhtökaura riisipaperitacot

Riisipaperitacot sopivat täydellisesti niin arkeen kuin juhlaan! Ihanan raikas makumaailma vie takuulla kielen mennessään. Resepti on gluteeniton sekä vegaaninen, ja sopii näin ollen monenlaiseen ruokavalioon. Reseptin on luonut Salla Jokinen, jonka vegaanisia reseptejä löydät myös Instagramista @sallajokin.

Nyhtökaura riisipaperitacot

Ainekset

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 3 riisipaperiarkkia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 mango
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 avokado
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
  • 1 limen mehu
  • 1 pkt (à 215 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Meksikoa
    Maukas uutuus seikkailunnälkäisille! Uusi Gold&Green® Nyhtökaura® vie aterian mittaiselle makumatkalle Meksikoon! Pakkauksen mukana tuleva maustekastike…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 215 g Mexico
  • ½ dl vegaanista majoneesia
  • 3 rkl soijakastiketta

Viimeistelyyn

  • 0 kg tuoretta korianteria
  • 0 kg seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Leikkaa pyöreät riisipaperiarkit kolmeen osaan. Kuumenna öljy pannulla ja upota riisipaperiarkista leikatut palat yksi kerrallaan 180 asteiseksi kuumennettuun öljyyn 3–6 sekunniksi. Ravistele ylimääräinen öljy pois. Varo öljyn ylikuumenemista ja varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa. Jos öljy syttyy palamaan, tulee pannu peittää kannella ja siirtää pois kuumalta levyltä. Muistathan, että öljyn joukkoon ei saa koskaan laittaa vettä!
  2. Valmista mangosalsa pilkkomalla mango, punasipuli, chili sekä avokado. Voit halutessasi poistaa chilistä myös siemenet. Sekoita ainekset keskenään ja mausta salsa suolalla ja pippurilla. Lisää limen mehu.
  3. Paista Nyhtökaura pannulla mukana tulevan kastikkeen kanssa.
  4. Valmista riisipaperitacojen kastike sekoittamalla majoneesi ja soijakastike keskenään.
  5. Kokoa täytteet riisipaperitacojen päälle ja viimeistele tuoreella korianterilla, kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 28,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • tuoretta korianteria
  • seesaminsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Search