Siirry sisältöön
Imanin ja Leenan crispy rice -salaattiveneet
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan crispy rice -salaattiveneet

Laosilaisesta nam khao annoksesta inspiraationsa saanut ruoka on loistavaa arkiruokaa tai seurusteluruokaa ystävien kanssa. Voit syödä annoksen sellaisenaan salaattina tai sormiruokana kasaamalla rapeaa riisisalaattia sydänsalaattiveneiden sisään.

Reseptiyhteistyö @imanjaleenasafkaa
Imanin ja Leenan crispy rice -salaattiveneet

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Riisi

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl öljyä

Suikaleet

  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt (240 g)
    Gold&Green® suikaleita original
    Gold&Green® mureat ja mehevät Original-suikaleet ovat maukas kasvipohjainen vaihtoehto arkikokkailuun. Mureilla ja mehevillä suikaleilla valmistat…
    Gold&Green® Mureat ja mehevät suikaleet 240 g, Original
  • ½ dl punaista currytahnaa

Kastike

  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ limen mehu
  • ½  chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kalakastiketta

Lisäksi

  • 0 kg suolapähkinöitä pari kourallista
  • ½ kurkku
  • ½ punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • chili
  • 0 kg sydänsalaattia

Ohje

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kunnolla. Sekoita curry ja öljy riisiin käsin tai lusikalla, levitä leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 220 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes riisi on rapeaa. Kääntele riisiä paiston puolen välin tienoilla.
  2. Valmista riisin ollessa uunissa muut reseptin osat.
  3. Valmista kastike: hienonna tai raasta valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Valmista muut lisukkeet: murskaa pähkinät. Jos käytät maapähkinöitä, paahda niitä hetken pannulla. Leikkaa kurkku ja sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna korianteri ja minttu sekä chili.
  5. Mausta suikaleet ja paista pannulla niihin kullanruskea pinta molemmin puolin.
  6. Sekoita kaikki ainekset, paitsi sydänsalaatti kulhossa salaatiksi. Nostele sydänsalaattiveneiden päälle 1-2 lusikallista täytettä ja haukkaile salaattiveneitä sellaisenaan.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 20,8 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 2,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolapähkinöitä
  • sydänsalaattia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa