Reseptiyhteistyö
Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne
Tämä ihanan mausteinen ja täyttävä lasagne valmistuu mutkia hieman oikoen. Valkokastikkeen sijaan Nyhtökaura-kasvisraguun sekoitetaan ricottaa tai vaihtoehtoisesti mascarponea, joka tuo ihanaa täyteläisyyttä kastikkeeseen. Perinteisten mausteiden sijaan lasagne saa ihanaa potkua ja lämpöä Välimeren mausteista ja tuo kivaa vaihtelua perinteiselle lasagnelle.
![Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-wp-network/sites/4/2024/09/43614-imanin-ja-leenan-nyhtokaura-lasagne-800x533.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Erikoisruokavalio
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Nyhtökaura-kasvisragu
- 2 varsisellerin vartta
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 pieni porkkana
- 2 rkl oliiviöljyä
-
1 pkt (à 240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® TomaattiaGold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
- ½ tl kuminan siemeniä
- ½ tl korianterin siemeniä
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ ruukku timjamia
- 1 tl kanelia
- 1-2 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl currya, hot madras tai muutkin käy
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ⅓ ruukku lehtipersiljaa
- 1 tlk säilyketomaatteja, joko kokonaisia tai kirsikkatomaatteja
- 4 dl vettä
- 125 g ricottajuustoa
Ricottakastike
- 125 g ricottajuustoa
- 5 vartta timjamia
- ½ lime
- ⅓ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 9-12 lasagnelevyä
- 5 dl Valio mozzarella raastetta
- 70 g babypinaattia
Jaa resepti
Ohje
Nyhtökaura-kasvisragu
- Hienonna selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana.
- Kuullota kasviksia oliiviöljyn kera pannulla kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä.
- Murenna sillä aikaa Nyhtökaura valmiiksi käsin kulhoon hienoksi muruksi. Jätä sivuun.
- Murskaa kuminan- ja korianterinsiemenet morttelissa tai veitsellä. Lisää siemenet ja muut mausteet pannulle kasvisten joukkoon. Sekoita.
- Lisää pannulle myös tomaattipyree, lehtipersilja sekä Nyhtökaura ja kuullota muutaman minuutin.
- Lisää säilyketomaatit sekä vesi ja anna porista välillä sekoittaen 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes kastike on keittynyt mukavasti kasaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Lisää puolet ricotasta ja sekoita, kunnes se on sekoittunut kunnolla kastikkeeseen.
Lasagnen kokoaminen
- Laita uuni päälle 200 asteeseen.
- Laita pari ruokalusikallista Nyhtökaura-kasvisragua uunivuoan pohjalle. Peitä lasagnelevyillä. Lisää 1/3 kastikkeesta, 1/3 mozzarellaraasteesta ja 1/3 pinaatista. Toista, kunnes täytteet loppuu, mutta jätä pinaatti pois päällimmäisestä kerroksesta. Varmista, että päällimmäiseen kerrokseen riittää runsaasti kastiketta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai lasagnepakkauksen kypsymisajan mukaan.
- Kun lasagne on uunissa, tee ricottakastike tarjoilua varten. Sekoita loppu ricotta, timjami ja 1/2 limen raastettu kuori sekä 1/4 limen mehusta kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile hetken vetäytynyt lasagne ricottakastikkeen kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Erikoisruokavalio
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
88 kcal
Proteiini
6,7 g
Hiilihydraatti
4,4 g
Rasva
4,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
2,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä