Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Erikoisruokavalio
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Pohja
- 150 g vegaanista margariinia
- 3½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
-
1 pkt (250 g)
Gold&Green® härkäpapumurskaa originalSama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
- 0 kg ruohosipulia hienonnettuna
- ¾ tl savupaprikajauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ¼ tl juustokuminaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 prk (200 g) Oddlygood® Dream Fraiche soy tuotetta
- 1 prk (2 dl) Oddlygood® Cooking tuotetta original
- 100 g (à 150 g) Oddlygood® Veggie raastetta
- ½ tl suolaa 
Jaa resepti
Ohje
- Valmista pohja: Kuutioi kylmä margariini. Nypi se jauhojen ja suolan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Muotoile taikina levyksi, kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Voitele piirasvuoka (n. ? 28 cm). Kaulitse taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja peitä leivinpaperilla. Lisää painot (esimerkiksi kuivatut herneet) ja esipaista 15 minuuttia.
- Valmista täyte: Kuullota hienonnettu sipuli ja paprika öljyssä pannulla. Lisää härkäpapumurska ja mausta ruohosipulilla, savupaprikalla, valkosipulijauheella, juustokuminalla ja mustapippurilla. Paista muutama minuutti, kunnes maut syventyvät.
- Sekoita kulhossa Oddlygood® Dream Fraiche, Cooking Oat ja raaste -tuotteet sekä suola.
- Poista esipaistetulta pohjalta leivinpaperi ja painot. Levitä härkistäyte pohjalle ja kaada päälle Dream Fraiche-seos.
- Paista noin 25–30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täyte on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Erikoisruokavalio
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
188 kcal
Proteiini
6,5 g
Hiilihydraatti
17,4 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ruohosipulia