Siirry sisältöön
Uunitacot
Reseptiyhteistyö

Uunitacot

Uunitacot ovat hauskaa vaihtelua perinteisille tacoille ja tortilloille. Täytetyt tortillaletut paahdetaan uunissa rapeiksi ja nautitaan valkosipulidipin kanssa. Resepti: Hanna Kuusisalo.

Uunitacot

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt (225 g)
    Gold&Green® kaurajauhista
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® kaurajauhis on suunniteltu sopimaan suomalaisten suosikkiresepteihin.…
    Gold&Green® Härkis® kaurajauhis 225 g
  • ½ pussi (200 g) pakastemaissia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 dl cajunmaustetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 prk (350 g) salsakastiketta
  • ½ dl vettä
  • 8 tortillaa pientä
  • 1 pussi (150 g) Oddlygood® Veggie raastetta

Valkosipulidippi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (200 g) Oddlygood® Dream Fraiche soy tuotetta
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja paista sekoitellen pari minuuttia.
  3. Murustele pannulle kaurajauhis. Lisää maissi, tomaattipyree ja kuivamausteet. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää salsakastike. Huuhtele purkki vedellä ja kaada pannulle. Kuumenna.
  4. Levitä tortillaletut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jaa kaurajauhistäyte lettujen päälle niin, että puolet letusta jää täyttämättä.
  5. Lisää päälle original raaste ja taita tortillaletun toinen puoli täytteen päälle niin, että muodostuu puoliympyrä.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja raaste sulanut.
  7. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita dipin ainekset yhteen.
  8. Tarjoa uunitacot valkosipulidipin kanssa.

VINKKI!

  1. Jos tacot eivät pysy kiinni, aseta päälle toinen uunipelti ja paista uunissa muutama minuutti. Nosta pelti pois, kun uunitacot pysyvät kiinni. Kypsennä loppuun.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 195 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 15,7 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa