Siirry sisältöön
Liemessä-Jennin härkislasagne
Reseptiyhteistyö

Liemessä-Jennin härkislasagne

Liemessä-Jennin suosittu härkislasagne resepti nyt entistä helpompana ja nopeampana arkeen. Valkokastikkeen sijaan kermaisuutta tuo mascarpone. Aikaa säästyy sekoittamalla paistettuun Härkis härkäpapumurskaan valmista tomaattikastiketta. Lisätään myös kasviksia! Härkislasagnea mehevöittää sesonkiin sopiva ja edullinen kesäkurpitsa. Härkislasagnen kruunaa uunissa paahdettu kirsikkatomaattiterttu.

Liemessä-Jennin härkislasagne

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurskaa original
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska 250 g Original
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 prk (à 400 g) tomaattikastiketta
  • 1 (250 g) kesäkurpitsa
  • 9 lasagnelevyä
  • 1 rasia (200 g) Valio Keittiön mascarponea
  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta

Lisäksi

  • 0 kg kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä

Ohje

  1. Pieni valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuullota sipuleita pannulla rypsiöljyssä. Lisää härkäpapumurska ja ruskista. Lisää tarvittaessa hieman rypsiöljyä.
  2. Kaada joukkoon tomaattikastike. Huuhtaise tomaattikastikepurkit tilkalla vettä, kaada vesi joukkoon ja kuumenna. Voit käyttää esimerkiksi valmiiksi basilikalla maustettua tomaattipastakastiketta.
  3. Pese kesäkurpitsa. Siivuta juustohöylällä pitkittäin kesäkurpitsasuikaleita.
  4. Lado vuoan pohjalle vuorotellen lasagnelevyjä, tomaattikastiketta härkäpapumurskalla, mascarponejuustonokareita, mozzarellajuustoraastetta ja kesäkurpitsasuikaleita. Päällimmäiseen kerrokseen lado lasagnelevyjen päälle loput tomaattikastikkeesta härkäpapumurskalla, mascarponesta ja mozzarellajuustoraasteesta.
  5. Koristele oliiviöljyllä sivellyllä kirsikkatomaattitertulla.
  6. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 40 minuuttia. Nosta lämpö lopuksi 200-asteeseen grillivastuksella ja paista vielä 5-10 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 8,6 g
Hiilihydraatti 8,7 g
Rasva 11,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kirsikkatomaatteja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search