Siirry sisältöön
Imanin ja Leenan kasvis-pollo limonello
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan kasvis-pollo limonello

Tämä kasvisversio ikiklassikko Pollo limonellosta valmistuu kanan sijaan hetkessä murevista ja mehevistä suikaleista. Sitruunalla, hunajalla ja kurkumalla maustettu kermakastike on ihanan täyteläinen ja maistuu takuuvarmasti koko perheelle. Kokeile ja ihastu!

Reseptiyhteistyö @imanjaleenasafkaa
Imanin ja Leenan kasvis-pollo limonello

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 2 pkt (à 240 g)
    Gold&Green® suikaleita original
    Gold&Green® mureat ja mehevät Original-suikaleet ovat maukas kasvipohjainen vaihtoehto arkikokkailuun. Mureilla ja mehevillä suikaleilla valmistat…
    Gold&Green® Mureat ja mehevät suikaleet 240 g, Original
  • 0 kg cayennepippuria ripaus
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ sitruunan mehu

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3-4  valkosipulinkynttä
  • 2 tl, raastettuna inkivääriä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ prk (à 400 g) Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
  • 0 kg suolaa myllystä

Lisäksi

  • 500 g spagettia

Tarjoiluun

  • 0 kg parmesaania
  • 0 kg sitruunalohkoja
  • 0 kg tuoretta lehtipersiljaa
  • 0 kg tuoretta korianteria

Ohje

  1. Revi suikaleet sopiviksi suupaloiksi käsin kulhoon. Lisää mausteet ja sitruuna, sekoita kevyesti.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri.
  3. Laita pasta keittymään reilusti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.Lisää pannulle öljy ja kuullota sipulit pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri. Murenna kasvisliemikuutio pannulle käsin. Sekoita ja kuullota pari minuuttia. Lisää suikaleet ja paista niihin molemmin puolin pinta, pari minuuttia per puoli.
  4. Lisää kerma, hunaja ja sitruunanmehu, kuumenna lämpimäksi. Lisää jogurtti, sekoita joukkoon.
  5. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta. Lisää kypsät, valutetut pastat joukkoon ja sekoita kastikkeen kanssa. Jos koostumus on liian tiivis, lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä. Rouhi päälle oman maun mukaan suolaa.
  6. Raasta valmiin annoksen päälle parmesania ja tarjoile sitruunalohkon kanssa, jos kaipaat vielä lisää happoa. Voit halutessasi myös viimeistellä annoksen yrteillä, esim. lehtipersiljalla tai korianterilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 26,9 g
Rasva 12,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • cayennepippuria
  • suolaa myllystä
  • parmesaania
  • sitruunalohkoja
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa