Siirry sisältöön
Härkis-munakoisolasagne
Reseptiyhteistyö

Härkis-munakoisolasagne

Lasagne on koko perheen suosikkiresepti vuodesta toiseen. Kokeile tällä kertaa ihanan mehevää, suussa sulavan maukasta ja reilun ruokaisaa Härkis-munakoisolasagnea.

Härkis-munakoisolasagne

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 2 munakoisoa
  • 0 kg oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurskaa original
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska 250 g Original
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 0 kg suolaa ripaus
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • ½ dl paseerattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 9 lasagnelevyä
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön ruokakermaa 15%
  • 1 pussi (150 g) Valio Juustom juustoraastetta kolme juustoa
  • 0 kg kirsikkatomaatteja

Tarjoiluun

  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Itketä munakoisot: leikkaa munakoisot viipaleiksi, ripota päälle ohuelti suolaa ja anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia. Tämän jälkeen pyyhi suolaa pois ja kuivaa viipaleet. Paahda sitten viipaleita pannulla tilkassa oliiviöljyä hetki molemmin puolin.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa öljyssä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio ja mausteet sekä Härkis. Pyörittele hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Sekoita hyvin ja anna porista pieni hetki. Maista ja mausta tarpeen mukaan lisää.
  4. Kaada öljytyn uunivuoan pohjalle kastiketta, laita päälle lasagnelevyjä. Lisää taas kastiketta ja sitten kerros munakoisosiivuja. Vuorottele kastikkeella, munakoisoilla ja lasagnelevyillä, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi riittää hyvä kerros kastiketta lasagnelevyjen päälle. Murusta yhteen kerrokseen fetajuusto.
  5. Sekoita kaurakerman joukkoon halutessasi ravintohiivahiutaleet ja kaada lasagnen päälle. Viimeistele lasagne juustoraasteella.
  6. Paista uunissa 225 asteessa noin 45 min. Kun paistoaikaa on noin 15–20 min jäljellä, lisää lasagnen päälle kirsikkatomaatteja.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa