Siirry sisältöön
Vegaaniset kaurajauhispasteijat
Reseptiyhteistyö

Vegaaniset kaurajauhispasteijat

Lämpimät kasvisjauhis-riisipasteijat ovat täydellinen välipala tai iltapala. Oddlygood® Cooking Oat tekee täytteestä mehevän ja antaa pasteijoille kauniin kullanruskean pinnan. Resepti: Tiina Tohu.

Vegaaniset kaurajauhispasteijat

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1 kg lehtitaikinalevyjä
  • 1½ dl vettä
  • ¾ dl puuroriisiä
  • ½ tl kasvisliemijauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 pkt (225 g)
    Gold&Green® kaurajauhista
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® kaurajauhis on suunniteltu sopimaan suomalaisten suosikkiresepteihin.…
    Gold&Green® Härkis® kaurajauhis 225 g
  • 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ½ prk (à 2 dl) Oddlygood® Cooking tuotetta original

Voiteluun

  • ½ prk (à 2 dl) Oddlygood® Cooking tuotetta original

Ohje

  1. Keitä riisiä kasvisliemijauheella maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää.
  2. Valmista täyte: silppua sipuli ja kuullota öljyssä parin minuutin ajan. Lisää pannulle Gold&Green® Härkis® Kaurajauhis ja mausteet, ja paista muutama minuutti. Lisää joukkoon kypsä riisi ja 1 dl Oddlygood® Cooking Oat tuotetta. Sekoita ja siirrä jäähtymään.
  3. Kaulitse lehtitaikinalevyt hieman ohuemmaksi ja leikkaa kukin levy kahteen osaan. Jaa täyte taikinalevyjen päälle. Voitele reunat Oddlygood® Cooking Oat -tuotteella ja taita levyt kolmion muotoon. Painele reunat haarukalla kiinni toisiinsa ja voitele pinnat lopulla Oddlygood® Cooking Oat -tuotteella.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 5 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 0,5 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa