
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Erikoisruokavalio
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Soija-limeglaze
- ¼ limen mehu
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ dl vähäsuolaista soijakastiketta
- ½ dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl inkivääriä murskattuna
- 0 kg chilihiutaleita ripaus
- 1 tl maissitärkkelystä
- 2 rkl vettä
Maapähkinävoikastike
- 2 rkl maapähkinävoita
- ½ tl inkivääriä
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 1 tl riisiviinietikkaa
- 0 kg seesaminsiemeniä paahdettuna, ripaus
- 0 kg chilihiutaleita ripaus
- 3 rkl kuumaa vettä
Kaalisalaatti
- 0 kg varhaiskaalia ohuina suikaleina
- 2 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- ½ sitruunan mehu
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 tl inkivääriä murskattuna
- ½ tl Dijon-sinappia
Lisäksi
- 0 kg grillivarrastikkuja
-
1 pkt (à 280 g)
Gold&Green® tofua originalGold&Green® Härkäpapu-Kaura Tofu on uudenlainen tofu, joka valmistetaan härkäpavuista ja kaurasta. Se ei sisällä lainkaan…
- 0 kg suolapähkinöitä kourallinen
- 1 chiliä
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin glaze. Halkaise lime ja hienonna valkosipuli. Lämmitä kattilassa kaikki muut glazen ainekset paitsi maissitärkkelys ja 2 rkl vettä. Sammuta liesi. Sekoita tärkkelys ja 2 rkl vettä erikseen pienessä kulhossa ja lisää lämmitetyn kastikkeen joukkoon, sekoita tasaiseksi.
- Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla ainekset kulhossa dipiksi.
- Pilko kaali ja valkosipuli, hienonna korianteri ja halkaise sitruuna. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, mutta jätä muutama korianterin oksa annoksen viimeistelyä varten. Jos käytät makeutettua sushi-inkivääriä tai murskaa, et tarvitse makeutusta salaattiin, mutta jos käytät makeuttamatonta inkivääriä tai tuoretta, voit halutessasi lisätä ½-1 rkl vaahterasiirappia joukkoon.
- Pyyhkäise tofun pinta tarvittaessa talouspaperilla. Revi tai leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Työnnä palat vartaisiin. Kannattaa käyttää kahta grillitikkua per varras, jotta ne eivät pyöri. Pyyhkäise sekä varrasta että grilliritilää rypsi- tai oliiviöljyllä, jotta tofut ei jää grilliin kiinni.
- Grillaa vartaisiin ensin hieman pintaa grillissä, parin minuutin ajan. Varmista lastalla, että ne irtoavat grillistä, ennen kuin käännät niitä. Valele glazella ja jatka grillaamista pari minuuttia. Irrota tarvittaessa lastalla, käännä varovasti, valele toinen puoli ja grillaa vielä pari minuuttia.
- Murskaa kourallinen suolapähkinöitä veitsellä ja leikkaa chili suikaileiksi.
- Tarjoile vartaat kaalisalaatin ja maapähkinävoikastikkeen kanssa. Viimeistele annos pähkinämurskalla, chilisiivuilla ja lopulla korianterilla.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Erikoisruokavalio
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
173 kcal
Proteiini
7,4 g
Hiilihydraatti
10,7 g
Rasva
11,2 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
2,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- chilihiutaleita
- seesaminsiemeniä
- chilihiutaleita
- varhaiskaalia
- grillivarrastikkuja
- suolapähkinöitä