Siirry sisältöön
Härkis-kasvismoussaka
Reseptiyhteistyö

Härkis-kasvismoussaka

Tästä mehevästä kasvismoussakasta tekee vielä pikkasen parempaa Härkis®-härkäpapumuru. Täyteläinen uuniruoka maistuu koko perheelle.

Härkis-kasvismoussaka

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1 kg munakoisoa
  • 1 dl öljyä
  • ½ tl suolaa

Härkis-kastike

  • 1 pkt
    Gold&Green® härkäpapumurua umami
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru Umami on syvän- ja hyvänmakuinen,…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru 250 g Umami
  • ½ dl öljyä
  • sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl paseerattua tomaattia
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl minttua
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Valkokastike

  • 50 g Valio voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ l Valio maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Valio Juustomestarin juustoraastetta kolme juustoa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg valkopippuria
  • 0 kg muskottipähkinää

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla.
  2. Leikkaa munakoisot noin 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Voitele munakoisot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Paista härkäpapumurumuru rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan.
  4. Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna kattilassa öljy ja freesaa sipuleita ja paseerattua tomaattia hetken aikaa. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa.
  5. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua poreillen 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon härkäpapumurut ja tarkista kastikkeen maku.
  6. Valmista valkokastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen, älä ruskista. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin kolme minuuttia.
  7. Sekoita kastikkeen sekaan juustoraaste, suola, mausteet ja vatkatut munat. Sekoita kastike tasaiseksi.
  8. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado puolet munakoisoviipaleista vuoan pohjalle ja levitä puolet kastikkeesta päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Kaada juustokastike päälimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Erikoisruokavalio


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa