Siirry sisältöön
Härkis karjaton paisti
Reseptiyhteistyö

Härkis karjaton paisti

Karjalanpaisti on yksi Suomen vanhimpia perinneruokia. Karjalanpaisti taipuu mainiosti myös vegaaniseksi ja maistuu erehdyttävän paljon esikuvaltaan.

Härkis karjaton paisti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 3 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • n. 200 g lanttua
  • ½ dl öljyä
  • 1-1½ tl suolaa 
  • 8 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 8 dl vettä

Lisäksi


Ohje

  1. Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja lanttu. Sipulit saavat jäädä reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Laita kasvikset uunivuokaan. Pyöräytä joukkoon öljy ja suola.
  3. Paahda kasviksia 275° uunin ylätasolla grillivastustoiminnolla noin 10 minuuttia, niin että kasvikset saavat hieman väriä.
  4. Vähennä uunin lämpötila 200°.
  5. Lisää vuokaan laakerinlehdet, pippurit ja vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät.
  6. Kypsennä uunissa 200° reilu tunti, riippuen juuresten koosta. Lisää vettä tarvittaessa. Peitä tarvittaessa kypsymisen loppuvaiheessa foliolla. Kun kasvikset ovat kypsiä ota vuoka pois uunista.
  7. Kuumenna öljy paistinpannulla, paista härkäpapumurska rapeaksi ja lisää se kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.
  8. Tarjoa Härkis-karjaton paisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera. Lisukkeena maistuvat suola- tai maustekurkut ja puolukkasurvos.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 75 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 3,9 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,4 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Search