Siirry sisältöön
Vegaaninen kaalilaatikko
Reseptiyhteistyö

Vegaaninen kaalilaatikko

Vegaaninen kaalilaatikko on arkiruokien parhaimmistoa. Hissukseen uunissa hautuva laatikkoruoka saa mehevyyttä kaurakermasta ja herkullisen pinnan pankojauhoista sekä margariininokareista. Resepti: Hanna Kuusisalo.

Vegaaninen kaalilaatikko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 1½ dl puuroriisiä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kg valkokaalia
  • 4 rkl vegaanista margariinia
  • 1 pkt (225 g)
    Gold&Green® kaurajauhista
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® kaurajauhis on suunniteltu sopimaan suomalaisten suosikkiresepteihin.…
    Gold&Green® Härkis® kaurajauhis 225 g
  • 1 prk (2 dl) Oddlygood® Cooking tuotetta original
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl kasvisliemifondia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • ½ dl pankojauhoja
  • 3 rkl vegaanista margariinia

Lisäksi

  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 200 g puolukoita

Ohje

  1. Voitele uunivuoka margariinilla.
  2. Keitä puuroriisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä uunivuokaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali.
  4. Sulata 1 rkl margariinia pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja paista sekoitellen 2 minuuttia. Murustele pannulle kaurajauhis. Paista sekoitellen vielä 5 minuuttia. Siirrä seos uunivuokaan puuroriisin joukkoon.
  5. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Sulata pannulla 3 rkl margariinia. Lisää kaali muutamassa erässä pannulle ja paista käännellen, kunnes kaali pehmenee. Siirrä paistetut kaalisuikaleet uunivuokaan. Kaada joukkoon Cooking Oat.
  6. Sekoita vesi ja kasvisfondi ja kaada seos uunivuokaan. Lisää siirappi, meirami ja suola. Sekoita. Ripottele päälle pankojauhot ja lisää margariini nokareina.
  7. Paista kaalilaatikkoa 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jos pinta tummuu liikaa, laita päälle folio.
  8. Tarjoa kaalilaatikko puolukoiden kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 80 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 11,2 g
Rasva 2 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa