Siirry sisältöön
Rapea riisisalaatti
Reseptiyhteistyö

Rapea riisisalaatti

Rapea riisisalaatti on hitti, jota on pakko tehdä! Uunissa rapeaksi paistettu ja meheväksi maustettu riisi höystetään ronskisti tuoreilla yrteillä ja raikkailla kasviksilla. Resepti: Hanna Kuusisalo.

Rapea riisisalaatti

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 dl riisiä
  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurskaa original
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska 250 g Original
  • 150 g edamamepapuja
  • 2 avokadoa
  • ½ kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 dl suolapähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ limetin mehu

Ohje

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Yhdistä öljyt, chilitahna ja soijakastike. Sekoita riisi, härkäpapumurska ja öljy–mausteseos. Levitä riisiseos ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  3. Paahda riisi-härkäpapumurskaseosta 220-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes riisi on paahtunut rapeaksi. Sekoita 2–3 kertaa paiston aikana.
  4. Kypsennä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi kurkku. Hienonna kevätsipulit ja yrtit.
  5. Kaada paahtunut, hieman jäähtynyt riisiseos suureen kulhoon. Sekoita joukkoon keitetyt pavut, avokado, kurkku, sipuli, yrtit ja suolapähkinät.
  6. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarjoa se rapean riisisalaatin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 3,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa