
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Erikoisruokavalio
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
- 1½ kg keräkaalia
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- ¾ dl öljyä
-
1 pkt (250 g)
Gold&Green® härkäpapumurua umamiSama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumuru Umami on syvän- ja hyvänmakuinen,…
- 140 g tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl cayennepippuria
- 1 kasvisliemikuutio
- 2½ dl vettä
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- 100 g suolakurkkua kuutioina
Pinnalle
- 1 pussi (150 g) Valio Emmental punaleima raastetta
Jaa resepti
Ohje
- Suikaloi kaali. Kuori ja pilko sipulit.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja Härkis ja ruskista hetken aikaa. Pyöräytä joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Lisää vesi ja crème fraîche, kiehauta.
- Sekoita joukkoon kaalisuikaleet ja suolakurkkukuutiot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää juustoraaste ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa uunivuoka foliolla, jos pinta ruskistuu liikaa. Anna vetäytyä hetken aikaa.
- Tarjoile esim. puolukkahillon tai karpaloiden kera.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Erikoisruokavalio
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
5,2 g
Hiilihydraatti
3,5 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa