Siirry sisältöön
Vegaaninen perunasoselaatikko
Reseptiyhteistyö

Vegaaninen perunasoselaatikko

Vegaaninen perunasoselaatikko on arkiruokien suosikki, josta tykkää koko perhe. Laatikon voi mainiosti valmistaa myös tähteelle jääneestä perunamuusista. Resepti: Hanna Kuusisalo.

Vegaaninen perunasoselaatikko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.


Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g vegaanista margariinia
  • 2 dl Oddlygood® kaurajuomaa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 1 pkt (250 g)
    Gold&Green® härkäpapumurskaa original
    Sama tuttu Härkis®, nyt osana Gold&Green® -perhettä! Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska Original (tai kavereiden kesken ihan…
    Gold&Green® Härkis® härkäpapumurska 250 g Original
  • 2 tl yrttimausteseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta

Vuoan pinnalle

  • 3 rkl vegaanista margariinia

Lisäksi

  • 1 rkl, voiteluun vegaanista margariinia

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat muutamaan osaan. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää soseeseen margariini, sitten kasvijuoma ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet.
  3. Kuumenna 1 rkl margariinia pannulla. Paista sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja härkäpapumurska sekä mausteet. Jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää vesi ja soijakastike. Kuumenna.
  4. Voitele uunivuoka ruokalusikallisella margariinia. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros perunasosetta. Levitä härkis-sipuliseos päälle. Lisää pinnalle loput perunasoseesta ja tasoita pinta. Lisää margariini pieninä nokareina vuoan pinnalle.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 12,3 g
Rasva 2,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,2 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa